Saturday 17 June 2017

17.juunil 2017 eestlaste jaanipidu Essexis

Meenutus jaanipeost 2017 Londonis,

Eestlaste jaanipidu toimus juba teistkordselt Londonist väljas, roheluse keskel, Halway Pubi tagaaias, kus murul oli jooksmiseks ruumi üle 100 lapsele ja paarisajale külalisele. Seekord oli pidu õigele jaanipäevale kuupäevaliselt väga lähedal, mis oli ideaalne, arvestades selle aasta suve hilinemist. Laupäev oli suviselt palav  ning Eestist toodud jäätis kulus lastele marjaks ära.

Eestist kutsusime ka DJ  Onu Bella aka Igor Maasik, kes lennutas külalised oma lõbusa muusikaga hoogsalt tantsupõrandale jalga keerutama. Lustisid nii vanad kui noored, nii eestlased kui kohalik rahvas.

Esinema olime kutsunud Tartu Teadusteatri noormehed Arnold Rein Tatunts ja Mats Mikkor, kes tegid lastele etenduse "Plahvatuslik teaduslabor" ja töötoad, kus õpetati hologrammi tegema nii suurtele kui väikestele.

Jaanipeol esinesid meie endi omadest: Londoni Eesti Seltsi rahvatantsijad Marje Remmeti juhtimisel ja Londoni Naiskammerkoor  Reet Kromeli käe all.

Eestlaste jaanipeo Londonis tegid seekord teoks Londoni Eesti Seltsi juhatus täiskoosseisus: Evelin Siilak, Tiia Avastu ja Andreas Kaha, ning Londoni Eesti Kooli direktriss ja Estonian Guild eestvedaja Liina Särkinen. Vabatahtlikult abilisi oli üle 30. Suureks abiks oli Ave Kelle, kes abistas söökide ettevalmistamisel ning majutas peodiskori onu Bella lahkelt enda juures.  Samuti abistasid helitehnik-vabatahtlik Petten Veevo ja õhtujuhid Pille Laht, Andres Maripuu. Ja ka kõik teised, kes tulid appi. suured tänud neile ja loodame, et on aega ja jaksu appi tulla ka järgmistel eesti üritustel. Alati ootame aga ka uusi toredaid tegijaid kampa. Andke endast teada: info@estoniansociety.co.uk või kirjutage FB postkasti.

Kui juhtute Halway Pubist mööda sõitma, siis astuge ikka sisse, sest peakokk Riina, tänu kellele pidu selles kohas toimubki, on suurepärane kokk ja vaaritab alati professionaalselt ning suurima rõõmuga.

Peol käis ka Õhtulehe ajakirjanik Katrin Helend-Aaviku, kes kirjutas kogetust artikli, mis ilmus lugemiseks kõigile eestlastele.
  Tema juttu saab lugeda SIIT! "...eestlane jääb ikka eestlaseks..."

Peo piltide lingid on jagatud Seltsi kodulehel siin!

Aitäh kõigile külalistele, sest tänu teie osalusele ja panusele, eesti peod Londonis jätkuvad ja
arenevad aina paremuse poole. Meil on teie toetus kas piletiostu, osavõtuna või appi tulemisena  tähtis!

Parimate soovidega ja peatse kohtumiseni,

Evelin Siilak
esinaine
Londoni Eesti Selts
www.estoniansociety.co.uk


No comments:

Post a Comment